Компенсація до 40% за будівництво фермерських господарств

Як отримати часткову компенсацію від 25% до 40% коштом державного бюджету від вартості металевої конструкції під зерносховище, ангар чи норійну вежу замовленої у компанії «ЦКС-СТАЛЬ»?

1. Підписати договір з «ЦКС-СТАЛЬ»

Треба ознайомитись з переліком зерносховищ, ангарів, норійних веж на сайті www.me.gov.ua  Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.  

Швидко знайти перелік можно нижче за розділами: 

Діяльність - Промислова політика - Комісія з формування переліку - Від 05.08.19 (скачати)

Компанія «ЦКС-СТАЛЬ» у переліку під номером 163.

2. Здійснити оплату через один з  уповноважених банків

ПАТ КБ «ПриватБанк»

ПАТ «Ощадбанк»

ПАТ «Укрексімбанк»

ПАТ «Банк Інвестицій та заощаджень»

ПАТ «Креді Агріколь Банк» ПАТ «Мета Банк»

ПАТ АБ «Південний»

ПАТ АКБ «Індустріалбанк»

ПАТ «Банк Січ»

ПАТ «Кредобанк»

ПАТ «Мегабанк»

ПАТ «МТБ Банк»

ПАТ «ОТП Банк»

ПАТ «Перший український міжнародний банк»

ПАТ «Полікомбанк»

ПАТ «Райффайзен Банк Аваль» 

3. Подати заявку до обраного банку

1) Заявка на отримання 25% компенсації вартості конструкцій або заявка на отримання 15% (залежно від того, на яку програму компенсації подає клієнт).

2) Платіжне доручення щодо закупівлі конструкцій**.

3) Акт приймання-передачі конструкцій* (на ксерокопії повинна бути помітна «мокра» печатка постачальника і покупця конструкцій).

4) Витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань з інформацією, що підприємство не перебуває на стадії ліквідації, щодо нього не порушено справу про банкрутство, його не визнано банкрутом (візується юридичною особою/приватним підприємцем). Витяг має бути сформований клієнтом не раніше ніж за 10 днів на момент подачі заяви до уповноваженого банку.

5) Довідка, про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, що контролюються органами доходів і зборів, затверджена наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2018 № 733 (з мокрою печаткою). Довідка повинна бути дійсна на дату подачі заяви до уповноваженого банку.

6) Згода щодо надання уповноваженим банком Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України інформації про відповідного виробника, яка становить банківську таємницю або містить персональні дані (за формою, встановленою уповноваженим банком).

7) Для отримання додаткової компенсації в розмірі 15% вартості придбаних конструкцій фермерські господарства з виручкою до 20 мільйонів гривень додатково подають до уповноваженого банку копію статуту фермерського господарства (для юридичної особи) або копію договору про створення сімейного фермерського господарства (для фермерських господарств, що створені без набуття статусу юридичної особи відповідно до статті 81 Закону України «Про фермерське господарство»).

8) Документи, що підтверджують право власності та/або користування земельною ділянкою.

Кожну сторінку прийнятого документа має бути завізовано (П. І. Б. співробітника банку, який прийняв документи, дата, підпис, печатка/штамп).

4. Уповноважений банк надає у Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України інформацію щодо суми коштів, що підлягає частковій компенсації

Міністерство на основі отриманих даних формує реєстр сільгоспвиробників, 

які претендують на отримання часткової компенсації.

5. Повернення коштів

На підставі реєстру та у межах відкритих асигнувань протягом місяця Мінистерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України перераховує кошти уповноваженому банку.

Банк протягом 1 операційного дня перераховує кошти на поточний рахунок учасника програми. 

              

      Для фермерських господарств компенсація складає 40%.